Lasersko graviranje? Pozovite nas!

+381 (0)37 442 558

Pitanja i odgovori - lasersko graviranje

Da li isporučujete lasersku gravericu sa laserskom cevi ili je kupujem posebno?

Naravno, cena laserske graverice je sa ugradjenom laserskom cevi naznačene snage. Imali smo kupce koji su neposredno posle uplate pitali koliko još treba da se doplati za lasersku cev. Razlog je što se pojavljuju cenovnici drugih proizvodjača gde se nude mašine bez laserskih cevi,a cev se plaća posebno, što kod nas nije slučaj!

Kolika je carina u Srbiji?

To Vas ne treba da brine jer carina od 10% i troškovi carinskog evidentiranja još 0,5%. su plaćeni, tako da je cena u cenovniku KONAČNA! Radi pravilne informacije broj iz carinskog šifarnika republike Srbije je 84 56 10 90 00

Koliko moram da platim prevoz iz Amerike?

Svi troškovi su uračunati u cenu mašine! Kao što je u prvoj stavki navedeno, pojavljuju se cenovnici nekih proizvodjača u kojim se nude laserske graverice Fco Amerika, tj. sa cenom BEZ PREVOZA do Srbije. Ta cena na prvi pogled izgleda jako primaljivo, jer kupac ne zna šta ga čeka i šte sve treba da plati. Najpre treba izvršiti uplatu preko poslovne banke (Ino-doznaka). Kao što znamo, banke ne rade ništa besplatno. Zatim treba izvršiti takozvanu konfirnmaciju naloga preko ino-banke konfirmatora i za to treba platiti odredjeni procenat. Sledeća stavka je PREVOZ cargo avionom. Cene su od 600 za male lasere do 2300 dolara za velike. Trošak kupca se dalje uvećava za osiguranje robe (do 2% od vrednosti mašine) jer, ne daj Bože, šta ako se roba izgubi, ili još gore – sruši se avion. Po Zakonu o carinskom postupku Republike Srbije svi ovi troškovi (prevoz, osiguranje ...) dodaju se na vrednost mašine, pa se na ukupan iznos vrši carinjenje po carinskom šifarniku, što znači da ako roba podleže carini od 10% onda i svi troškovi koji prate robu imaju carinu od 10%. Tu nije kraj troškovima kupca jer ga još čeka naša špedicija (firma koja se bavi pripremanjem dokumentacije za carinski postupak) i njihova uobičjena tarifa je oko 70 eura. Sada kupcu ostaje još da plati prevoz od aerodroma do svoje radne prostorije svi su srećni i zadovoljni, osim kupca. “VEMA” d.o.o. ISPORUČUJE LASERE do RADNE PROSTORIJE KUPCA !

Kako mogu da dobijem laser u B&H, Crnoj Gori, Makedoniji?

Kao za kupce iz Srbije, isto važi i za kupce iz B&H, Crne Gore, Makedonije. Jedino što tehnički ne možemo platiti troškove za koje ste vi obavezni da ih platite po Zakonu u vašoj državi, a to je carina i PDV (DDV). Carina za lasere Makedoniji je 0 (nula), u B&H 5 (pet) a u CG 3%. Vi vaš laser dobijate do vaših vrata!

Koliko traje laserska cev?

Oko 20.000 sati ako se ne koristi sečenje a ako se laserom seče onda od 35 do 40% manje. “VEMA” d.o.o. je do sada prodala više od 80 lasera i nijedan naš kupac ne radi samo graviranje. Svi koriste laser i za seču. Ako se recimo po tabeli za neki materijal traži podešavanje snage od 40% a brzine od 30% svi korisnici lasera povećaju snagu na 80% i dobiju duplo veću brzinu izrade, ali se laser tada više troši. Zato je objektivno reći da je vek trajanja lasaerske cevi nešto više od 9000 sati.

Koji model je najuniverzalniji?

Svi EPILOG laseri rade sve. Odluka je na kupcu. Mi imamo više kupaca koji imaju po dva ili tri EPILOG lasera. Početnici u biznisu kupe jedan od jeftinijih modela pa zatim kupe veći i jači. Oni koji su već u biznisu kupe veliki a zatim neki male radne površine da im bude pomoćni za brze poslove.

Da li laser KERN laseri moge seći, gravirati metalne površine?

DA! KERN Laser moze veoma uspešno seći,markirati, obeležavati metalne površine. Model EPILOG FiberMark je specijalizovan za oblast markiranja na gotovo svim metlanim površinama.

Šta ako laser prestane da radi?

“VEMA” d.o.o. je zaista autorizovani distributer kompanije “EPILOG LASER CORPORATION” iz Colorada, USA, što možete proveriti na EPILOG-ovom site-u www.epiloglaser.com Naš serviser je jedini na Balkanu sa američkim certifikatom za servisiranje laserskih graverica. Rezervne delove na lageru imamo više nego dovoljno čak i za modele koji se ne proizvode već nekoliko godina. Do 2016 godine imamo 98 instaliranih lasera.U 2015 imali smo 11 reklamacija, šest je rešeno telefonom serviser-korisnik, tri smo poslali deo post-express-om (kajš, X-motor) gde je korisnik sam montirao deo i samo na dva kvara išli na intervenciju sa uspešnim ishodom.

Da li mogu da kupim laser na kredit?

Da. Dosta lasera smo isporučili gde je korisnik dobio kredit od investicionog fonda Republike Srbije a i imamo sradnju i sa jednom lizing kućom gde je isporuka bila na bazi leasing-a.

Kakva je razlika izmedju EPILOG lasera i kineskih lasera?

Razlika je mnogo, laserske cevi u kineskim laserima su od stakla dosta su neprecizne i imaju veoma mali vek trajanja. Na kineske lasere ne dobijate nikakvu garanciju niti servis jer niko ne moze da garantuje koliko će koja komponeta da traje. Na EPILOG lasere dobijate garanciju, punu tehničku podršku i servis kad god za to bude potreba (veoma retko). Razlika ima još mnogo, za više informacija stupite u kontakt sa nama.

Uskoro u ponudi


Fusion EDGE 24 desna strana

FUSION EDGE 24

O nama

Preduzeće “VEMA” osnovano je 1993. godine. Osnovna delatnost od daleke 1993. godine bila je uvoz robe, uglavnom ručnog alata i instrumenata za ispitivanje struje i strujnih veličina.

2003. godine, posle višemesečnih pregovora sa kompanijom EPILOG LASER Corporation

Opširnije...

Naša lokacija

Kontaktirajte nas

Adresa: Prvomajska 56a, Kruševac, Srbija

Email: vema.els@mts.rs   Tel: +381 37 442 558

Tehnička podrška

Email: vema7@ptt.rs   Tel: +381 37 442 558

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.